Βραδιά Ερευνητή Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

ilectroniko-300x2502

Ο Δημόκριτος ανοίγει για δεύτερη χρονιά τις πόρτες του στο κοινό και σας περιμένει για μια βραδιά γεμάτη επιστήμη και εορταστική διάθεση!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα εργαστήρια, την έκθεση επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, τον πυρηνικό αντιδραστήρα και τον ιοντικό επιταχυντή. Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν παραστάσεις και συζητήσεις για τρέχοντα ερευνητικά ζητήματα και τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα, θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ θα δούμε βίντεο από τους αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό!

Παράλληλα, στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Δημόκριτου, ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα έχουν στηθεί πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα για μικρούς και μεγάλους, ένα κινητό πλανητάριο, τηλεσκόπια για παρατήρηση των άστρων και γωνιές συζήτησης με τους ερευνητές. Τη βραδιά θα γεμίσει με ήχους και ρυθμούς μια πολυδιάστατη συναυλία στην υπαίθρια σκηνή, με τη συμμετοχή ερευνητών/καλλιτεχνών και της ροκ μπάντας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τα ερευνητικά κέντρα: ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ο εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός SciCo.

Στις παρακάτω συνδέσεις θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Ραντεβού εκεί!
χάρτης ΕΚΕΦΕ Δ
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s