Διεθνής διάκριση για εταιρεία τεχνοβλαστό του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

energy-thumb-large

Διεθνής διάκριση για εταιρεία τεχνοβλαστό του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Η εταιρεία AMEN-Τεχνολογίες, τεχνοβλαστός του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με έδρα το Τεχνολογικό & Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος», διακρίθηκε ως μια από τις καλύτερες καινοτόμες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σε διαγωνισμό που διεξήχθη στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας διοργανώθηκε από τον ολλανδικό οργανισμό Startupbootcamp, με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας και υπό την αιγίδα του δήμου του Eindhoven (και την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα). Από το σύνολο των 252 αιτήσεων επιλέχθηκαν 20 εταιρείες, ώστε να συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού Startupbootcamp HighTechXL.

Η τελική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από διεθνή επιτροπή και κατόπιν παρουσίασης και συνεντεύξεων, επιλέχθηκαν 11 εταιρείες για περαιτέρω καθοδήγηση, ώστε να εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά.

Η εταιρεία ΑΜΕΝ Τεχνολογίες είναι μια εταιρεία έντασης γνώσης, η οποία στοχεύει στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υλικών που αφορούν ενεργειακές εφαρμογές, όπως αναφέρει ο Dr. George Giannopoulos, CO της ΑΜΕΝ.

Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των προηγμένων υλικών καθώς και στον τομέα των εφαρμογών διαχείρισης ενέργειας, έχει σαν βασικό στόχο να προσδώσει νέα ώθηση στην τεχνολογική ανάπτυξη, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

http://www.amen-technologies.com/
Πηγή άρθρου και εικόνας: Καθημερινή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s