ELLS LearningLAB Grenoble «Ρίχνοντας φως στη δομή της ζωής!»

20150210_115515

Το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου για τη Μάθηση στις Επιστήμες της Ζωής (ELLS) πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) που εδρεύει στο European Photon & Neutron Science Campus στη Grenoble της Γαλλίας με μεγάλη επιτυχία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες διακεκριμένων ερευνητών του EMBL σχετικά με την κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ και τη βιολογική δομή του ιού της γρίπης, να εφαρμόσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με την τρισδιάστατη δομή των πρωτεϊνών και πως αυτή σχετίζεται με τη λειτουργία τους, να συμμετάσχουν σε εργαστηριακές ασκήσεις κρυστάλλωσης πρωτεϊνών και προετοιμασίας των κρυστάλλων για χαρακτηρισμό με ακτίνες Χ με στόχο να τις εφαρμόσουν στην τάξη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το European Synchrotron (ESRF) όπου ξεναγήθηκαν στον επιταχυντή ηλεκτρονίων, τα εργαστήρια πρωτεϊνικής έκφρασης και κρυστάλλωσης πρωτεϊνών του EMBL Grenoble και στο κέντρο επιστημών Fab Lab at La Casemate στο οποίο έγινε εισήγηση για τη χρήση των 3D printers στις Επιστήμες της Ζωής αλλά και γενικότερα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δραστηριότητες για την τάξη σχετικές με δομή πρωτεϊνών:

 http://emblog.embl.de/ells/teachingbase/how-can-you-fold-a-protein

Θα προστεθούν νέες σύντομα!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s