Εκδήλωση για το Διεθνές Έτος Φωτός στο Ίδρυμα Ευγενίδου

φως

Με μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους ξεκινά η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου το αφιέρωμά της στο Διεθνές Έτος Φωτός.

Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου, οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το φως, θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακές επιδείξεις πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, θα ακολουθήσουν ειδική διαδρομή στα διαδραστικά εκθέματα και θα φωτογραφηθούν με τρόπο μοναδικό, ανακαλύπτοντας τις ιδιότητες του φωτός.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 18:00, 19:00 και 20:00 Διαδραστικό Παιχνίδι: «Το παιχνίδι του φωτός»

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το φως και εξοικειώνονται με τον τρόπο διάδοσής του. Ποια πορεία ακολουθεί το φως; Τι θα μπορούσε να την αλλάξει; Οι επισκέπτες παίρνουν θέσεις στο ταμπλό, μαθαίνουν να κινούνται όπως μία φωτεινή ακτίνα και το παιχνίδι ξεκινά…

  • 18:30, 19:30 και 20:30 Επίδειξη πειραμάτων «Επιστήμη… στο φως!»

Λέιζερ, πρίσματα και φακοί είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα μαγικό ταξίδι στα μυστικά του φωτός. «Χημικές» και «ηλεκτρομαγνητικές» εκπλήξεις κλέβουν την παράσταση.

  • 18:00 έως 21:00 Διαδραστικό Έκθεμα: «Οι πολύχρωμες σκιές σου!»

Η Διαδραστική Έκθεση παρουσιάζει το νέο της έκθεμα με τίτλο «Οι πολύχρωμες σκιές σου». Στο έκθεμα αυτό οι επισκέπτες ανακαλύπτουν πώς γίνεται η σύνθεση του λευκού φωτός, συμμετέχουν με ολόκληρο το σώμα τους και πειραματίζονται με τα χρώματα των σκιών που μπορούν να δημιουργήσουν. Το έκθεμα προσφέρεται για διάδραση και αναμνηστικές φωτογραφίες.

  • 18:00 έως 21:00 Φωτογραφίες: «Γιορτάζοντας το Διεθνές Έτος Φωτός!»

Ειδικά για την εκδήλωση, η Διαδραστική Έκθεση δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αποκτήσει αναμνηστικές φωτογραφίες για το έτος φωτός. Για τις φωτογραφίες συνδυάζονται μεγάλος χρόνος έκθεσης του αισθητήρα στο φως και ένα μηχανικό στροβοσκόπιο. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει.

  • 18:00 έως 21:00 Διαδρομή για παιδιά από 8 έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;»

Σε αυτή την ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός. Επίσημος καλεσμένος της παρέας είναι ο Ισαάκ Νεύτωνας.

Παράλληλα, από τις 7 Μαρτίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας θα έχει αφιέρωμα στο Διεθνές Έτος Φωτός. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν πολλές σχετικές δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνουν επίδειξη πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, εργαστήρι για παιδιά, διαδραστική αφήγηση, διαδρομή για γονείς και παιδιά 8 έως 12 ετών και ένα νέο έκθεμα έκπληξη.

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387 Π.Φάληρο, Τηλ: 210 9469600

* Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση rd@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ http://www.in.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s