Ένα ξεχωριστό πρωινό στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους! Από το Γυμνάσιο Αιαντείου…

Έχετε ποτέ σκεφτεί να συμπεριλάβετε στις στρατηγικές υλοποίησης του περιβαλλοντικού σας προγράμματος επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι; Η μελέτη πεδίου είναι μια από τις δραστηριότητες που ενδείκνυται για τα περιβαλλοντικά προγράμματα διότι εμπεριέχει τη βιωματική προσέγγιση και βοηθάει μαθητές και εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον είτε φυσικό, είτε ανθρωπογενές. Αλλά γιατί να μην την υλοποιήσετε και στα πλαίσια μιας απλής εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών του σχολείου σας και να τη συνδέσετε με τα μαθήματα Βιολογία και Γεωγραφία;

Ο Βοτανικός κήπος βρίσκεται μια ανάσα από τον Πειραιά και κυριολεκτικά θα σας δώσει ανάσα ζωής με τα υπέροχα φυτά του αλλά και θα γεμίζει τα αυτιά σας με όμορφες μελωδίες εξαιτίας της πλούσιας ορνιθοπανίδας που φιλοξενεί!

Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Αιαντείου με το πρόγραμμα «αειφόρο σχολείο» υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Κανάκη και κ. Τσιμούρα επισκέφτηκαν την περασμένη Τετάρτη τον κήπο για μια ξεχωριστή ξενάγηση στα μυστικά του και ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία τους! Συνέχισαν με μια καταγραφή χώρων αστικού πρασίνου στο κέντρο του Χαϊδαρίου ώστε να αποτιμήσουν την ύπαρξη και χρήση χώρων πρασίνου ενταγμένων στον αστικό ιστό.

Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε αυτή την εμπειρία, μη διστάσετε! Ο βοτανικός κήπος σας περιμένει, κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στα τηλέφωνα 210-5811557, 210-5812582 και 210-5813049.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Γυμνασίου Αιαντείου:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s