Διαγωνισμός από το WWF Ελλάς για το αστικό πράσινο!

Benjasiri-Park-2

Το WWF Ελλάς προσκαλεί σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό. Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων βγείτε έξω από τους τοίχους των σχολείων, ανακαλύψτε και καταγράψτε χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας, με τη βοήθεια της εφαρμογής WWF Greenspaces, και βάλτε πλώρη για να κερδίσετε τον τίτλο του «Πράσινου Πρωταθλητή».

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Η σχολική κοινότητα, είτε σε ομάδες, είτε με τους γονείς, είτε ακόμα και σε ατομικό επίπεδο, καταγράφει χώρους πρασίνου στην γειτονιά και στην πόλη, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WWF Greenspaces για κινητά και tablet.

Για να συμμετέχετε:

1. Δηλώστε τη συμμετοχή του σχολείου σας στην ειδική φόρμα.

2. Κατεβάστε την εφαρμογή WWF Greenspaces από εδώ (προσωρινά μόνο για Android, σύντομα και για ios)

3. Συνδεθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το username και το password που θα σας στείλουμε.

4. Ενημερώστε όλη τη σχολική κοινότητα (τη διεύθυνση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς) για τον διαγωνισμό και για το πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας καταγράφοντας χώρους με τους κωδικούς πρόσβασης του σχολείου και μόνο με αυτούς. Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπλοκή της σχολικής κοινότητας, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να είναι το σχολείο σας ανάμεσα στους Πρωταθλητές.

Και ο διαγωνισμός ξεκινάει!

Τα τρία σχολεία που θα καταγράψουν μέχρι τις 22 Απριλίου 2016 τους περισσότερους χώρους πρασίνου στην εφαρμογή WWF Greenspaces αναδεικνύονται «Πράσινοι Πρωταθλητές» και κερδίζουν αναμνηστικό δίπλωμα και ένα tablet 10’’ για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου. Ταυτόχρονα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ηλεκτρονική τους υπογραφή και στην ιστοσελίδα τους, το σήμα «Πράσινοι Πρωταθλητές 2016» που θα τους διανεμηθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό θα βρειτε εδώ και οδηγίες χρήσης της εφαρμογής εδώ. Αν το σχολείο σας είναι ήδη μέλος της Καλύτερης Ζωής μπορείτε να αναλάβετε και τη σχετική δράση Πράσινοι Πρωταθλητές!

Υπάρχει και εκπαιδευτικό υλικό ΕΔΩ.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον διαγωνισμό και με την εφαρμογή επικοινωνείτε με την Σοφία Αξονίδη, συνεργάτη για την εφαρμογή WWF Greenspaces, 210 3314893, s.axonidi@wwf.gr.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s