Εκστρατεία για το πράσινο από το WWF ΕΛΛΑΣ

david_ramalho

Αγαπητοί αναγνώστες,

σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του WWF Ελλάς στα πλαίσια της εκστρατείας που οργανώνουν για το αστικό πράσινο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη της κατάστασης των χώρων πρασίνου και την κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση τους. Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω μπορείτε πολύ απλά να συμμετάσχετε με τους μαθητές σας και να δώσετε νόημα στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2016).

Ακολουθεί το μήνυμα της Ελένης Σβορώνου:

Αγαπητοί φίλοι,

Επισυνάπτουμε πρόσκληση-κάλεσμα των σχολείων στην καμπάνια του WWF Ελλάς «Το πράσινο στα χέρια σου».

Καλούμε δήμους, σχολεία και ομάδες πολιτών να πραγματοποιήσουν δράσεις σε χώρους αστικού πρασίνου από τις 10 Μαίου έως την 5η Ιουνίου. Δίνουμε έτσι συγκεκριμένο περιεχόμενο, φέτος, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πηγαίνουμε πέρα από τις συνηθισμένες γιορτές και στέλνουμε μήνυμα για τη σημασία του αστικού πράσινου για την ποιότητα ζωής μας.

Με αρκετούς από εσάς έχουμε ήδη συνεργαστεί, έχουμε οργανώσει σεμινάρια για την εφαρμογή Greenspaces  και έχουμε επισκεφθεί σχολεία της περιοχής σας για εργαστήρια για το αστικό πράσινο.

Αλλά αυτή η δράση είναι για όλους, για όλη την Ελλάδα, για όλα τα σχολεία και μπορεί να γίνει εύκολα από όλους τους συναδέλφους.

Διαβάζοντας τη συνημμένη πρόσκληση θα διαπιστώσετε ότι με λίγα απλά βήματα μπορούν όλα τα σχολεία να λάβουν μέρος στην καμπάνια.

Όπως με την Ώρα της Γης καταφέραμε να συντονιστούμε σε μια συμβολική διεκδίκηση της προστασίας του κλίματος, έτσι και με «Το πράσινο στα χέρια σου» συντονιζόμαστε, για λίγες μέρες στη διεκδίκηση του δικαιώματός μας στους ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Ώρα να πάρουμε και το αστικό πράσινο στα χέρια μας!

Προωθήστε την πρόσκληση σε όλους τους εκπαιδευτικούς, παρουσιάστε τους τη δράση, εμπλουτίστε τις ιδέες που θα βρείτε εδώ με δικές σας και στείλτε το δικό σας μήνυμα για μια πράσινη πόλη.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ελένη Σβορώνου
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
WWF Ελλάς

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s