Περιβαλλοντική Έκθεση HELMEPA και σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την περιβαλλοντική έκθεση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος -HELMEPA έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων Πόρου – Γαλατά Τροιζηνίας και Μεθάνων από 15 έως 28 Νοεμβρίου 2016. Η έκθεση βρίσκεται στον Πόρο και υλοποιείται στα πλαίσια της:

«Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού
για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες»,

και περιλαμβάνει τις ενότητες:

i) Θαλάσσιος κόσμος
ii) Θάλασσες και ωκεανοί κινδυνεύουν
iii) Ο ανεξερεύνητος Ωκεανός και
iv) Ναυτιλία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η συγκεκριμένη Εκστρατεία υποστηρίζεται από το βρετανικό κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης εκστρατείας που ξεκίνησε το 2011 στο Βόλο και πραγματοποιήθηκε σε 12 πόλεις μεταξύ 2011-2014 με τη συμμετοχή 13.500 μαθητών και 1.000 εκπαιδευτικών. Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της Εκστρατείας και την μέχρι τώρα υλοποίησή της σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αίγινα, Κόρινθο, Λουτράκι, Χίο, Σάμο και Σκιάθο μπορείτε να δείτε εδώ.

Η έκθεση στεγάζεται στο Δημοτικό Μέγαρο Συγγρού στον Πόρο και φιλοξενεί μαθητικές ομάδες 30 ατόμων στο χρονικό διάστημα 9.00 – 13.00 με χρόνο επίσκεψης τα 60 λεπτά.

Το σεμινάριο με τίτλο «Θάλασσα και άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρες 17.00-20.00 στο Δημοτικό Μέγαρο Συγγρού, στον Πόρο με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 εκπαιδευτικών της ευρύτερης περιοχής και την υποστήριξη του Δημάρχου Πόρου κ. Ιωάννη Δημητριάδη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους της HELMEPA Κώστα Τριανταφύλλου και Ελένη Τσόλκα για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διοργάνωση του σεμιναρίου και τη λειτουργία της έκθεσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s