Πράσινη σημαία για το Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας

%ce%b1%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bf1

Σημαντική διάκριση για την πάντα δραστήρια περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας που αποτελείται από τους μαθητές του σχολείου και από τους εκπαιδευτικούς Κανάκη Μαίρη και Τσιμούρα Δημήτρη και έχει την υποστήριξη του Διευθυντή του σχολείου Νικήτα Μάγκουρα. Η πράσινη σημαία τους απονεμήθηκε ως σχολείο που ανήκει στο δίκτυο οικολογικών σχολείων (eco-schools) και δουλεύει ακούραστα από το 2010.

Last Saturday December 10 2016, Aianteio Salaminas middle school was awarded a green flag for their significant contribution to the international eco-schools network since 2010. More specifically, their environmental education team led by Mary Kanaki and Dimitrios Tsimouras, with the support of their Head teacher Nikitas Magkouras, have implemented projects on sustainability, recycling and forest conservation the past few years. During the awards ceremony they presented a short theatrical piece, they directed, to sensitize their audience about forest fires.

%ce%b1%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bf3

Ακολουθεί κείμενο για τη διάκριση από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς:

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας βραβεύτηκε με πράσινη σημαία για το σύνολο των δράσεων του από το 2010 που για πρώτη φορά εντάχθηκε στο Διεθνές Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων (Eco- Schools) μέχρι σήμερα. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να παρουσιάσει με ομάδα μαθητών της Γ’ Τάξης ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο για τα δάση και τις πυρκαγιές. Η θεματολογία με την οποία το σχολείο έχει ασχοληθεί όλα τα προηγούμενα έτη είναι η εξής: «Αειφορία», «Ανακύκλωση- Φύση Χωρίς Σκουπίδια» και «Μαθαίνω για τα δάση».

Η Πράσινη Σημαία είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που δούλεψαν ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο μας μέσα από τις περιβαλλοντικές τους ομάδες και που κάθε χρόνια μας κάνουν περήφανους για τις «πράσινες ιδέες» τους. Η πράσινη σημαία είναι ένα ηχηρό μήνυμα των μαθητών προς την κοινωνία ότι οφείλουμε όλοι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο περιβάλλον και να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο.

%ce%b1%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bf2

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Σαλαμίνας που φρόντισε για την μετακίνηση της ομάδας.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικοί                                     Ο Δ/ντής

Κανάκη Μαίρη                                                   Μάγκουρας Νικήτας

Τσιμούρας Δημήτρης

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s