Σεμινάρια Life Skills σε συνεργασία με το British Council

Τα δύο σεμινάρια που οργάνωσε το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας ΔΠΕ και ΔΔΕ Πειραιά και το British Council πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Μαΐου στο 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού για τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά και όμορων Δήμων και την Τρίτη 9 Μαΐου στο Γυμνάσιο Γαλατά για τους εκπαιδευτικούς Μεθάνων-Γαλατά-Πόρου.

Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν με βιωματικό τρόπο στις έξι δραστηριότητες του προγράμματος «Life skills – Δεξιότητες ζωής – Αναπτύσσοντας Ενεργούς Πολίτες» που σχετίζονται με δεξιότητες που μπορούν να καλλιεργηθούν και βοηθούν άτομα και ομάδες να διαχειρίζονται αποτελεσματικά προβλήματα και ζητήματα της καθημερινότητας, όπως είναι η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων, η επικοινωνία και η συνεργασία, η ιδιότητα του πολίτη κ.λ.π.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://www.britishcouncil.gr/life-skills/about. Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δύο ημερίδες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις κυρίες Μαρία Μπόλη και Βικτώρια Κυριάκη του British Council για την ουσιαστική συμβολή τους στα δύο αυτά σεμινάρια, όπως επίσης και τις διευθύντριες και εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διοργάνωση των σεμιναρίων.

 

Σχολιάστε